Allergitjek

Træt af nysen, kløe, snot og hoste om foråret og sommeren? Få personlig rådgivning af en læge og find den rette behandling for dig.

Ofte stillede spørgsmål

Allergi kan forstyrre en i hverdagen. Alene i Danmark har over 1,5 mio. danskere allergi. Mange får ikke den korrekte behandling og er derfor generet af deres allergier[1]. Sådan behøver det ikke være. Med den rette behandling kan de fleste symptomer helt undgås.

Allergi kan lede til astma. Især behandling af allergi hos børn er vigtigt for at bremse den allergiske sygdomsudvikling, som på sigt kan føre til astma.

Allergi kan give dårligere karakterer. Studier viser, at studerende med allergisymptomer under eksamen kan få en karakter lavere[2].

Ikke tilstrækkelig behandlet allergi har ofte en negativ indflydelse på ens livskvalitet, og det kan i værste fald føre til astma. Studier viser, at 91% af folk med allergi føler, at deres arbejdsproduktivitet er hæmmet[3], mens 26% af folk med ubehandlet allergi har besværet søvn[4]. Et andet studie viser, at folk med almindelige, allergiske sygdomme har en øget risiko for at udvikle psykiske lidelser[5]. Så allergi skal tages alvorligt og behandles.

Tag kontrollen over din allergi tilbage i dag med et Allergitjek. Tjekket udføres af læger med udgangspunkt i de nyeste retningslinjer. Det sikrer dig den rådgivning, som du har behov for at få adgang til den rette behandling.

[1] Norstat for ALK
[2] Valovirta E, ed. EFA book on respiratory allergies. Brussels: European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations, 2011, p. 25.
[3] Jinett K. The Center for Workforce Health and Performance; 2016
[4] Meltzer et al. J Fam Pract. 2012;61(2 Suppl), p 5-10
[5] Increased Risk of Psychiatric Disorders in Allergic Diseases: A Nationwide, Population-Based, Cohort Study

Hvis du får behandling, men stadig oplever symptomer, får du nok ikke den rette behandling for dig. Eller også tager du ikke medicinen korrekt.

Med et Allergitjek kan du komme nærmere, hvad den rigtige behandling er for dig. De fleste symptomer kan lindres eller helt undgås med den rigtige behandling, uanset om du har mild, moderat eller svær allergi.

Antihistamin
Antihistaminer er symptombehandling, som ikke kurerer, men kun lindrer akutte symptomer, som for eksempel kløe. Antihistaminer hæmmer de histaminer, som frigives ved en allergiske reaktion. Antihistaminer findes både i håndkøb og på recept. Der findes sløvende (sederende) og ikke-sløvende (non-sederende). Nogle oplever dog også at blive sløv af de såkaldte ikke-sløvende.

Allergivaccination (Immunterapi)
Allergivaccination behandler årsagen til din allergi. Ved regelmæssigt at tilføre en dosis af det stof (allergen), som forårsager dine allergiproblemer, omstilles dit immunsystem, og tolerancen over for allergenet øges. Behandlingen har tidligere været gennem injektion, men kan i dag for mange allergier, også tages som en hurtig opløselig tablet.

Immunsystemet beskytter normalt kroppen mod infektioner og andre sygdomme. Ved allergi reagerer kroppens immunforsvar med en forhøjet følsomhed over for stoffer, som normalt er ufarlige. Disse stoffer kaldes allergener, og i Danmark kommer de oftest fra pollen, husstøvmider, pelsdyr, bi- og hvepsegift og forskellige fødevarer. Ved allergi danner immunforsvaret antistoffer mod allergenerne. Det kan medføre forskellige allergiske symptomer som f.eks. løbende næse, nysen, kløe i øjnene og i svære tilfælde åndenød pga. astma.

Du kan læse mere om allergi hos Astma-Allergi Danmark.

I Danmark er de mest almindelige allergier:

  • Pollen (Græs, Birk, Hassel, El, Gråbynke osv.)

  • Pelsdyr (Hund & Kat)

  • Husstøvmider

  • Fødevareallergi (Mælk, æg, jordnødder osv.)

Der findes forskellige metoder til at diagnosticere for allergi. Måske har du allerede fået en priktest eller fået taget en blodprøve, som er de mest gængse metoder? Lad altid din læge vide det, hvis du tidligere har fået en positiv allergitest. Ved et allergitjek vil lægen, ud fra dine besvarelser af spørgeskemaet og jeres samtale, rådgive dig om, hvordan du kan få den rette behandling.

Hvis du henvises til yderligere udredning for at få en diagnose og rette behandling, kan det være, at du skal have foretaget en test for endelig at konkludere, om du er allergisk.

Specifikt for fødevareallergi, så kan denne nemt forveksles med fødevareintolerance, da de minder om hinanden. Til forskel fra allergi bliver immunforsvaret ikke aktiveret ved fødevareintolerance, og reaktionerne vil som regel være mindre akutte og voldsomme end ved allergisk overfølsomhed.

Ja, både børn (over 5 år) og voksne kan få foretaget et Allergitjek.

Hvis dit barn er under 15 år eller ikke har sit eget NemID/MitID, logger du som forælder på med dit eget NemID og angiver dit barns CPR-nummer i emnefeltet, når du bestiller konsultationen.

Allergitjek

349 kr.

pr. konsultation

Betal pr. henvendelse
Dansk-autoriserede læger
Video eller besked
Receptfornyelse

Anna Svarre Jakobsen

Virksomhedsansvarlig læge

Mød vores læger

Hejdoktor.dk sætter dig i dialog med speciallæger i almen medicin, der kan give dig lægefaglig rådgivning, forny recepter og svare på de spørgsmål, der bekymrer dig.
Mød os

Hvorfor tage et Allergitjek?

1
Undgå ventetid og fysiske lægebesøg. Få hjælp i dag.
2
Få personlig rådgivning af en læge om dine behandlingsmuligheder.
3
Find ud af, hvad dine symptomer betyder - er det en forkølelse, Covid-19 eller allergi?
4
Find en behandling, der virker for dig - 60% af allergikere er utilfredse med deres nuværende behandling. Sådan behøver det ikke være.
5
Få kontrol over allergien - ellers risikerer du, at allergien leder til astma. Stop det før det er for sent.
6
Få mere energi på jobbet - 91% af folk med allergi er mindre produktive på arbejdet. Mange er ikke klar over at det er allergi der hæmmer dem.
7
Gratis fragt, 10% rabat og tilbud om medicinsamtaler hos Apopro.dk inkluderet.
8
Et Allergitjek henvender sig både til børn og voksne.

Personlig rådgivning om allergi - uden ventetider - når det passer dig

Log på
Udfyld spørgeskema og log på med NemID/MitID.
Bestil
Book videokonsultation.
Få hjælp
Tal med en læge om dine behandlingsmuligheder.

Kunderne siger

"Jeg var ved at blive vanvittig af nys, kløe og løbende øjne. Det var en befrielse af få den rigtige behandling. Nu er det slut med pludselige allergiske anfald. Jeg føler mig fri og i kontrol." - Maria, 44 år og mor til to

Tag et Allergitjek nu