Læge

Derfor fryser nogle mere end andre

Er du en af dem, der altid går rundt og fryser? Hvis du ofte har svært ved at holde varmen, uanset hvor godt du er pakket ind, så kan der faktisk findes en del forskellige forklaringer. Måske lider du af jernmangel, eller også er du for tynd? Det kan faktisk også skyldes dit køn, da kvinders hud lettere afkøles end mænds.

Book en konsultation hos lægen
Oplever du smerter?
Book en konsultation

Fedt fungerer som varmeisolation

Når man er for tynd, så har kroppen ikke lige så meget isolation til at holde på varmen. Det kræver en tilpas mængde kalorier at holde maven i gang, og når den ikke har nok at forbrænde, så medfører det ofte også kuldskærhed.

Mangeltilstande kan medføre kuldskærhed

Hvis du ikke får nok jern eller B12 gennem kosten, kan det også have indvirkning på dine evner til at holde på varmen. Længerevarende jernmangel medfører ofte anæmi altså blodmangel, hvilket blandt andet medfører kolde hænder og fødder.

Kvinder fryser mere end mænd

Man kan fristes til at tro, at mandekroppen er bedre til at holde på varmen, når nu kvinder oftere fryser, men det forholder sig faktisk stikmodsat. Kvindekroppen er nemlig bedre til at varmeregulere. Den prioriterer at sende varmen ud til de vitale organer, hvilket så til gengæld medfører koldere hænder og fødder.

Lægens råd til at holde varmen:

  1. Sørg for at få nok søvn. Når du sover for lidt, bliver kroppen mere kuldskær

  2. Husk at spise regelmæssigt, sådan så du holder din motor i gang. Hvis din BMI er for lav, og du er plaget af at fryse, så er det en god idé at tale med din læge

  3. Spis sundt og varieret. Suppler eventuelt med jentilskud og vitaminpiller, hvis du er i underskud

  4. Næste gang du fryser, så få gang i dit blodomløb ved at dyrke motion eller ved at gå en tur i et raskt tempo. Mennesker der ikke dyrker regelmæssig motion, er mere tilbøjelige til at fryse

  5. Sørg for at holde dine fødder, hænder og dit hoved varmt

Online Læge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

JernmangelKuldskær