Læge

De vigtigste råd til dig der arbejder hjemmefra

Lige nu sidder rigtig mange af os, og arbejder hjemmefra. Det kan give en del udfordringer at arbejde fra sit hjemmekontor, og især nakke, skuldre og ryg kan blive spændte, overbelastede og ømme.

Book en konsultation hos lægen
Oplever du smerter?
Book en konsultation

Derfor har vi samlet nogle gode råd, sådan så du husker at passe godt på dig selv, også selvom du mangler dit hæve-sænkebord, den ergonomiske kontorstol og de vante rutiner.

1. Husk at holde pauser

Man kan hurtigt komme til at sidde stille i længere tid ad gangen, når der ikke opstår de samme naturlige afbrydelser som inde på arbejdspladsen.

  • Arbejdstilsynet råder derfor det hjemmearbejdende folk til at skabe nogle gode rutiner på hjemmekontoret, hvor man kommer op at stå og ud at gå

2. Prøv forskellige arbejdsstillinger

Prøv at sidde på forskellige måder, sådan så din krop ikke bliver helt fastlåst og forkrampet. Husk på at den næste stilling, er den bedste stilling. Kroppen har nemlig brug for variation, og trives bestemt ikke med at sidde foroverbøjet over computeren hele dagen lang.

  • Hvis du har opgaver, der ikke kræver computer så prøv at sprede dem ud over dagen. På den måde får du flere skærmpauser og afbræk fra de vante arbejdsstillinger

3. Rejs dig op i løbet af dagen

Prøv at indtænke nogle små rutiner, hvor du også får rejst dig op. Måske du kan stå op til næste virtuelle møde, mens du tjekker mails på telefonen, eller når du skal foretage opkald?

4. Sørg for at komme ud i den friske luft

Det er vigtigt at få rørt sig på en anden måde, nu hvor man ikke får den vante cykel- eller gåtur til og fra arbejde. Arbejdstilsynet råder derfor til dagligt at indlægge en lille pause, hvor man går en tur ude i den friske luft.

  • Måske du kan afholde et telefonisk møde imens du går, og på den måde kan gøre din gåtur til en walk and talk?

5. Hold aktive pauser, hvor du strækker ud

Arbejdstilsynet opfordrer til at holde flere aktive pauser i løbet af dagen, hvor man fx laver små udstrækningsøvelser, ruller med skuldrene eller på anden måde får styrket kroppen.

  • Aktive pauser forebygger træthed, hovedpine og ømme muskler

Online Læge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

Covid-19Hjemmearbejde