Hæmorider

Læs om Hæmorider, og hvordan vi kan hjælpe dig

Hæmorider – Få lægehjælp når det passer dig

Vi garanterer:

  • Svar indenfor max. 24 timer*

  • At du er 100 % tilfreds – eller at du får pengene tilbage

 *Gennemsnitlig svartid er dog typisk under 3 timer, se evt. vores åbningstider.

Gør som 100.000 andre danskere

Rigtig mange danskere har allerede taget Hejdoktor.dk til sig, og vi hjælper idag flere og flere som ønsker en nemmere og mere fleksibel adgang til en læge. Læs på Trustpilot hvad andre syntes om Hejdoktor.dk.

Hvordan kan Hejdoktor.dk hjælpe

Hos Hejdoktor.dk kan du tale eller skrive direkte med vores læger både om aftenen og i weekenden. Alle lægerne er special læger i almen medicin, og kan derfor hjælpe dig, med rådgivning, diagnoser og recepter.Har du spørgsmål vedrørende hæmorider, måske omkring symptomer, årsager, hvad du skal gøre, så kan du tale med vores læger enten via email eller videokonsultation. Lægerne sidder klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig i forhold til hvad du bør gøre.

Behandling

Behandlingen afhænger af graden af hæmorider samt symptomerne, men en forebyggende egenbehandling er især vigtigt. Der er rigtigt mange ting man selv kan gøre for at bedre situationen, derfor er det vigtigt sammen med en læge at lave en plan med henblik på forbedring.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på hæmorider er smerter, svie, kløe, slimafgang og blødning fra endetarmen.

Hvad er årsagen til man får hæmorider

Oftest er årsagen ukendt, men et øget tryk i venerne kan forårsage hæmorider. Dette er årsagen til at gravide til tider er plaget af hæmorider.

Følgende faktorer gør dig mere udsat:

  • Langvarigt toiletbesøg eller hvis man presser for meget ved afføring

  • Forstoppelse

  • Alvorligt tilfælde af diarré kan også forårsage hæmorider på grund af irritation

  • Arvelige forhold

  • Graviditet er en af de hyppigste årsager til fremkomsten af hæmorider hos kvinder

  • Langvarigt stående og tungt kropsarbejde

  • Hæmorider kan undtagelsesvis opstå som følge af skrumpelever, svulster i maven, forstørret prostata og svulster i endetarmen

Diagnose

For at få stillet diagnosen, kræver det at lægen undersøger endetarmen – både ved at mærke og se ind i endetarmen.

I nogen tilfælde er det nødvendigt at foretage sigmoideoskopi, som er en undersøgelse hvor lægen ser ind i endetarmen med et rør.

Det giver bedre mulighed for at se hæmoriderne, og kan udelukke kræft i endetarmen eller nedre del af tyktarmen.

Hvad kan Hejdoktor.dk hjælpe med?

På Hejdoktor.dk ønsker vi, at det skal være nemt at tale med en læge, så du hurtigt kan få den rette information. Har du spørgsmål til symptomer, årsager eller hvad du selv kan gøre? Så kan du tale med vores læger. Vi sidder klar til at rådgive dig og til at svare på dine spørgsmål.

Ønsker du rådgivning fra en uvildig erfaren læge, kan du bestille en video- eller e-mail-konsultation hos os. Her vil du også kunne spørge til medicin, vaner, kost, motion og andre relaterede emner.