Influenza

Sygdommen Influenza skyldes en virus der smitter via indånding. I Danmark er vintermånederne den typiske periode for influenzaepidemier. Da influenza skyldes en virus findes der ikke penicillin der kan kurere sygdommen. I langt de fleste tilfælde vil der ikke være nogen anledning til bekymring, og kun i særlige tilfælde kan den være alvorlig og dermed kræve hospitalsindlæggelse.

Der udvikles hvert år en influenza-vaccine som er specielt målrettet den kommende influenza-epidemi, og Sundhedsstyrelsen har angivet deres anbefalinger til befolkningsgrupper de anbefaler at modtage influenza-vaccinen. Det er særligt ældre der er udsatte og med forhøjet risiko for at blive alvorlig syg af influenza. Hvis du tilhører en af følgende grupper anbefaler Sundhedsstyrelsen dig at blive vaccineret mod influenza:

  • 65 år eller ældre
  • Har en kronisk sygdom
  • BMI over 40
  • Gravid og mere end 12 uger henne

SKRIV TIL LÆGEN NU

Hvad kan Hejdoktor.dk hjælpe med?

Ønsker du at få en læge til tage stilling til dine symptomer, behandlingsmuligheder, forløb, forebyggelse eller eventuelt hvad du selv kan gøre, kan du skrive til vores læge, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

Du har ligeledes mulighed for at medsende et billede af eventuelle udslæt eller andet, der kan hjælpe vores læge med diagnosen.

Vi kender alle følelsen med feber, muskel- og ledsmerter og bare det at være helt ør under en influenza. Det er sjældent man her har lyst til at skulle ud af dynen. Du kan derfor nu skrive til vores læge som hermed kan give sin lægelige vurdering af om dette vil være nødvendigt.