Kønsvorter

Mistanke om kønsvorter? Få diskret hjælp online

Generelt om kønsvorter

Kønsvorter, som også kaldes kondylomer, er nogle hvidlige flade, stilkede knopper eller blomkålsagtige vorter på enten kønsorganer eller ved endetarmen. Der ses sjældent andre gener ved kønsvorter. Kønsvorter er forårsaget af en virus, også kendt som HPV og over 90% er fra HPV type 6 eller 11.

I Danmark er kønsvorter den mest hyppige kønssygdom. Antallet af tilfælde er steget kraftigt de senere år. Det er især unge i starten af 20’erne, som smittes af sygdommen.

Årsager

Kønsvorter smitter primært ved samleje, og der kan gå op til flere uger eller måneder fra smitte til  kønsvorterne kan ses. Den bedste beskyttelse mod kønsvorter er at benytte kondom. Dog kan kønsvorter smitte ved tæt kontakt hud mod hud.

Kønsvorter gør som regel ikke ondt, men kan give kløe.

Behandling og fremtiden

Har man en gang haft kønsvorter, kan man risikere at de med jævne mellemrum kan dukke op igen og det kan være resten af livet. De fleste oplever dog kun at få dem i et enkelt tilfælde.

Behandlingen af kønsvorter kan være langvarig og strække sig over flere måneder. Man kan selv behandle med visse præparater, men man kan også få lægen til at fjerne kønsvorterne. Man kan undgå kønsvorter ved at bliver vaccineret med vaccinen mod HPV.

Hejdoktor

Hos Hejdoktor ønsker vi at det skal være nemt at tale med en hudlæge, så du hurtigt kan få den rette information og styr på fakta. Har du spørgsmål vedrørende kønsvorter, måske omkring symptomer, årsager, hvad du skal gøre, så kan du tale med vores læger enten via email eller videokonsultation. Lægerne sidder klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig i forhold til hvad du bør gøre.

Vores læger er klar til at rådgive dig med det samme, uden at du skal bruge timer i venteværelset, eller på selv at google dig til svar og måske flere spørgsmål vedrørende kønsvorter.

Hvordan virker det?

Du kan tale med vores hudlæger enten via en email eller videokonsultation, og lægen vil svare på dine spørgsmål typisk indenfor 12-24 timer.

Hvad kan Hejdoktor hjælpe med?

Har du spørgsmål til vedr. kønsvorter herunder symptomer, årsager eller hvad du selv kan gøre? Så kan du tale med vores læger enten via en email eller videokonsultation. Lægerne sidder klar til at rådgive dig og til at svare på dine spørgsmål.

Ønsker du en uvildig erfaren læge til at tage stilling til dine kønsvorter, kan du skrive eller få en videokonsultation med Hejdoktors læger. Her vil du også kunne spørge til behandling, symptomer, sex, konsekvenser og andre relaterede emner.

Du har ligeledes mulighed for at medsende et billede af kønsvorterne eller lignende for at give lægen et bedre indtryk og visuel mulighed for at vurdere dine symptomer og stille en diagnose.