Rygsmerter

Har du spørgsmål eller ønsker du afklaring omkring rygsmerter. Vi kan svare på dine spørgsmål, når det passer dig. Vores læger er klar til at hjælpe dig med det samme, uden at du skal bruge timer i venteværelset, eller på selv at google dig til endnu flere bekymringer. Intet er for småt til at søge svar hos Hejdoktor.dk.

Kontakt Lægen

Der findes rigtig meget information på nettet, og det kan være tidskrævende og ikke mindst svært at finde ud af hvad der er op og ned i informationsjunglen. På Hejdoktor.dk ønsker vi at det bliver så nemt at tale med en læge så du med det samme kan få den rette information. Vores læger kan derudover hjælpe med rådgivning på netop din konkrete spørgsmål og guide til hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Generelt om Rygsmerter

Langt de fleste danskere oplever i perioder af deres liv smerter i ryggen. Ofte er rygsmerter og lændesmerter noget der forsvinder hurtigt igen, men rygsmerterne kan også være tilbagevendende. Smerter i ryggen er meget almindeligt og op til 80 % af befolkningen får rygsmerter en eller flere gange i livet. Cirka 50% af danskerne oplever smerter i ryg i løbet af et kalender år og mange er i tvivl om de skal søge læge vedrørende deres rygsmerter.

Rygsmerter er altså en folkesygdom som rigtigt mange oplever enten i form af akutte eller kroniske smerter.

Den nyeste forskning viser, at rygsmerter/rygproblemer starter i en meget tidlig alder, allerede i den sene børnealder og i teenagealderen.Det er en rigtig god ide at være fysisk aktiv hele livet også for at forebygge rygsmerter, men det er ikke ensbetydende med, at man undgår rygsmerter hele livet. Forskning viser, at fysisk aktive børn har færre rygsmerter end inaktive børn.

Hvordan det helt hænger sammen vides ikke. Skyldes det, at trivslen forringes ved rygsmerter eller rygsmerter forværres ved dårlig trivsel.

Årsager

Der kan være mange årsager til at det enkelte individ oplever rygsmerter, og det kan skyldes alt lige fra tunge løft og kropsvrid, slidsomt ensformigt arbejde, dårlig fysisk form, tidligere skader og arvelig disponering. Rygsmerterne skyldes ofte en kombination af flere årsager.

KONTAKT LÆGEN NU

Hvad kan Hejdoktor.dk hjælpe med?

Ønsker du at få en læge til tage stilling til dine symptomer, behandlingsmuligheder, forløb, forebyggelse eller hvad du selv kan gøre kan du få en video- eller emailkonsultation med vores læge, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål.