Fysioterapeut

Overbelastning af hasemusklen

Overbelastning af hasemusklens hæfte på sædeknuden – Proksimal hamstrings tendinopati.

”Det kom snigende” fortæller patienten ofte, som henvender sig med en proksimal hamstrings tendinopati. Det føltes ikke som et smæld som fiberskaden i baglåret, men mere som en dyb, dump smerte, som kommer ved opvarmning og ved sprint og spurt.

Book en konsultation hos fysioterapeuten
Oplever du smerter?
Book en konsultation

Smerterne ved baglårets hæfte på sædeknuden, lige under ballen, kan være en meget smertefuld og langvarig problematik. Det er en skade som er svær at behandle, hvorfor det er vigtigt, at få den identificeret så hurtigt som muligt. Så der kan sættes ind med behandlingstiltag og yderligere information om skaden, så tilstanden ikke forværres eller bliver kronisk.

Sådan opstår skaden.

Skaden er en overbelastning af senevævet og dets tilhæftning/knoglehinden på sædeknoglen, som kommer over tid, ved gentagne belastninger som hurtigløb, sprint og accelerationer.

Når vævet ikke får tilstrækkelig restitution, sker små degenerationer og ødelæggelser af vævet, som resulterer i gradvise kroniske smerter. Smerterne forværres ved yderligere belastning samt ved at sidde ned over længere tid. Nogle patienter kan også mærke strålende smerter, som trækker ned i baglåret, da arvæv ved sædeknoglen, kan klæbe sig til den store nerve som forsyner baglåret.

Hvordan kommer man skaden kvit?

Førstevalget til proksimal hamstrings tendinopati er konservativ behandling, med specifik styrketræning og udstrækningsøvelser for kernemuskulatur samt baglårets muskler.

Det er vigtigt at være meget tålmodig i genoptræningsfasen, da det ofte tager mellem 8-24 uger at komme sig, med de korrekte behandlingstiltag.

Hvis du kan genkende de dybe smerter fra nederste balleregion, med eller uden udstråling ned i baglåret, som gerne kommer under dine løbeintervaller, så kan vi måske hjælpe dig videre.

Hejdoktors fysioterapeuter kan kontaktes her.

Vi kræver ingen forudgående lægehenvisning og vi har ingen ventetid.  

Online Fysioterapeut
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil