Hudlæge

Pas på forårssolen

Huskeregler i forårssolen

Hvis der er noget, som for alvor kan lokke danskerne ud af stuerne, så er det smukke, solrige forårsdage. I vores begejstring kan vi dog hurtigt glemme at tage alle de forholdsregler, som vi ellers husker sådan på om sommeren.  

Book en konsultation hos hudlægen
Problemer med huden?
Book en konsultation

Hvornår skal man beskytte sig?

Når uv-indekset er på 3 eller højere, skal solcremen findes frem, så du kan beskytte dig mod solens skarpe stråler. Solen føles måske ikke lige så kraftig her i foråret, men uv-indekset for april ligger faktisk i gennemsnit på 3,2, og midt på dagen når den ofte op på over 4. Forårssolen kan altså sagtens give skoldninger, hvis vi ikke husker solbeskyttelse, især når nu vores hud er blegere og mere følsom overfor solens stråler efter en lang og mørk vinter. 

Sådan beskytter du dig mod forårssolen

Kræftens Bekæmpelse har opstillet de tre S’er, som dækker over de absolut vigtigste solråd, nemlig: 

  1. Skygge

  2. Solhat

  3. Solcreme

Derfor skal vi huske solbeskyttelse

Det gør ondt at blive solskoldet, og så kan det tilmed få alvorlige konsekvenser på længere sigt. Det er påvist at op imod 90% af alle tilfælde af hud-og modermærkekræft kan forebygges, blot ved at beskytte huden mod uv-stråling og ved at undlade brug af solarier. Det er altså en investering i dit helbred, når du husker at passe godt på din hud.

Du får stadig glæde af solen

Selvom du beskytter dig mod solen, bruger solcreme og husker at opholde dig i skyggen mellem klokken 12 og 15, så får du faktisk stadig din nødvendige dosis af D-vitamin. Hvis man er ude i solen bare 10-20 minutter tre gange om ugen, får kroppen nemlig stadig opfyldt sit behov. På den måde får du stadig alle fordelene fra solens varme stråler, og du skåner samtidigt din hud for unødig overlast.

Vi skal ikke være bange for solen

Solen er god for både krop og sind, og når bare man husker på Kræftens Bekæmpelses tre S’er; skygge, solhat og solcreme, skal man ikke være bange for at nyde de flotte forårsdage, som vi forhåbentligt har i vente.

Online Hudlæge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

HudSolskoldet