Hudlæge

Pas på med at presse dine bumser

Bumser og urenheder kommer bare aldrig belejligt, og det kan næsten føles som om, de særligt udspringer lige op til store begivenheder. Det kan virke så fristende at hjælpe deres afsked lidt på vej, men det er desværre en rigtig dum idé. Selvom bumsen ganske rigtigt kan synes mindre bagefter, så kan processen med at presse dem faktisk efterlade varige men.

Book en konsultation hos hudlægen
Problemer med huden?
Book en konsultation

Hvad sker når, når man presser en bums?

Når man presser bumser, så vil både talg, bakterier og hudceller tvinges ud, og det kan faktisk forårsage flere infektioner under huden. I håbet om at fjerne urenhederne, kan man altså komme til at sprede dem yderligere.

Det kan medføre en kronisk tilstand

Hvis man først begynder at presse sine bumser, kan det faktisk medføre en kronisk tilstand ved navn pille-akne. Her har man rigtig svært ved at lade huden være, og ens konstante pillen, klemmen og besættelse af urenheder, er blot med til at holde tilstanden ved lige. Det bliver altså til en ond cirkel, hvor urenhederne hele tiden spredes.

  • Akne eller bumser (acne vulgaris) er en meget almindelig hudlidelse. Akne forekommer når talgkirtlerne bliver fyldt med overskydende fedt, snavs og bakterier. Derved bliver talgkirtlen betændt og der fremkommer en bums. Tilbøjeligheden til at få akne er desuden arvelig fortæller hudlæge Maria Vølund Heisterberg fra Hejdoktor.dk og forklarer.

  • Akne er en kronisk, ufarlig tilstand, men som psykisk kan have store konsekvenser med lavt selvværd og påvirke sociale aktiviteter. De fleste mennesker klemmer eller presse deres akne elementer i et forsøg på at slippe af med dem. Dette kan få akne til at se værre ud og akne elementerne kan blive sekundært inficeret (der går yderligere betændelse i elementerne), samt forårsage ardannelse. Derfor er det vigtigt ikke at pille i elementerne, da det kan forværre problemet. Der findes effektive behandlinger af akne med receptpligtige cremer, geler og tabletter, som blandt andet tilbydes hos Hejdoktor.dk.

Ar i huden varer længere end bumser

En bums der får lov til at passe sig selv, vil som regel forsvinde igen efter en uges tid. Hvis den derimod bliver presset, og talget tvinges ud af huden, så kan det faktisk forårsage varige ar i huden. Derudover kan man også risikere, at huden bliver midlertidigt mørkere i de områder, hvor man har presset sine bumser.

Find den rette løsning for dig

For nogle mennesker kan varige problemer med urenheder i huden ikke løses af kostændringer, vand eller gode cremer. Hvis du er meget plaget af akne, så husk at du kan tale med lægen om det, sådan så I kan finde en god løsning sammen. Du kan også booke en konsultation med en af vores hudlæger, som nok skal hjælpe dig godt videre i processen.

Online Hudlæge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

AcneBumser