Hudlæge

Tør og irriteret hud

Vinterhalvårets køligere vejr kan være hård ved vores hud, hår og negle, især hvis vi ikke husker på de gode vaner. Hvis din hud ofte føles stram og irriteret, efter du har været i bad, så er det en god idé at læse med her. Vores læger fortæller nemlig, hvorfor man får tør hud, og hvordan man bedst kommer problemet til livs.

Book en konsultation hos hudlægen
Problemer med huden?
Book en konsultation

Hvorfor bliver huden tør?

Under vinterhalvåret er man mere tilbøjelig til at udvikle tør hud, fordi luftfugtigheden falder. Tør luft irriterer og udtørrer huden, og det er derfor nødvendigt med nogle andre vaner end i sommerhalvåret.

Sådan føles det

Når huden bliver for tør, så kan den føles stram og irriteret. Mange oplever også kløe eller en brændende fornemmelse. Hvis du er i tvivl om dine symptomer skyldes tør hud eller eksem, så er det en god idé at kontakte din læge. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at søge råd og vejledning hos en af vores læger.

Afhjælp tør hud:

  • Husk at bruge fugtighedscreme hver dag, og sørg for den har et fedtindhold på over 20%

  • Din hud har bedst af korte og kølige bade

  • Undgå at bade for ofte

  • Pas på med dit sæbeforbrug, så du ikke udtørrer hudens naturlige barrierer

  • Vær opmærksom på ikke at have et for varmt indeklima, og husk at lufte ud

  • Er der en bestemt trøje, som altid får din hud til at klø? Uld og visse kunststoffer kan provokere allerede irriteret hud

  • Husk at bruge vaskemiddel uden parfume, da det er mildere ved huden

  • Det er også en god idé at skifte til uparfumeret shampoo, balsam og fugtighedscreme, da parfume kan irritere og affugte huden yderligere

Husk at bruge håndcreme

Huden har sværere ved at holde sig fugtig her i den kølige tid, og den har derfor brug for hjælp til at opretholde en sund fugtbalance. Vores hænder er også særligt udsatte, da vi jo vasker og afspritter hænder meget ofte her under Covid-19. Husk derfor at bruge en god håndcreme eller vaseline, så der dannes et beskyttende fugtlag om huden.

Online Hudlæge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

Kløende hudTør hud