Læge

Undgå sygdom og stress i julen

I juleferien er mange tæt samlet med familie og venner, hvilket øger risikoen for at virus og bakterier kan sprede sig. Derudover kan juletiden også føles meget stressende – specielt hvis man lader sig rive med af alle forventningerne.

Derfor har Hejdoktor følgende tips til at undgå sygdom og stress i juleferien:

Book en konsultation hos lægen
Oplever du smerter?
Book en konsultation

Vask hænder

Et godt råd er at huske at vaske hænder hyppigt samt generelt at opretholde en god hygiejne. Når du rører ved ting eller andre mennesker, kan du blive smittet. Derfor bør du vaske hænder oftere end blot ved toiletbesøg.

Motion og sund kost

Selvom det er jul kan man godt være opmærksom på sin kost. Du styrker dit immunforsvar ved at spise sundt og varieret. Undgå derfor for meget usund mad og sørg for at få daglig motion, evt. en lang gåtur.

Få din søvn

Manglende søvn har en lang række følgevirkninger, som de færreste er opmærksomme på. Søvnmangel kan påvirke din indlæring, koncentrationsevne, hukommelse og kontrol af følelser negativt. Langvarige søvnproblemer kan have alvorlige konsekvenser som øget risiko for stress, overvægt, type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og for tidlig død.

Undgå Stress

Juletiden er forbundet med følelser og forventninger og det kan være en god ide at skrue ned for forventninger til julen. Det handler om at kunne slappe af og have det hyggeligt fremfor at prøve at leve op til urealistiske fremstillinger af julen på sociale medier og i bladene.

Drik vand

Hvis du drikker rigeligt med vand, bliver dine slimhinder mere fugtige og kan derved bedre fanger virus, inden de gør skade.

Undgå andres host og nys

Hold afstand til influenza-ramte personer, da de nemt kan smitte via et host eller et nys.

Online Læge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil

Relaterede emner

JulStress