Sundhedsplejerske

8 farer i hjemmet, du ikke skal overse, hvis du har en baby

De fleste af os ved, at trapper skal sikres, ledninger skal gemmes væk, og at det er dumt at lade baby ligge alene på puslebordet. Og så er der alle de andre ting…

De første leveår som menneske bliver brugt på at tilegne os så meget kendskab og viden om omverden som muligt. Derfor er små børn notorisk nysgerrige og går på opdagelse i alt for at kortlægge verden omkring sig og forstå, hvordan den hænger sammen. Intet er ligegyldigt for den lille professor, og så snart kravleriet er på plads, får du som forælder travlt.

Book en konsultation hos lægen
Oplever du smerter?
Book en konsultation

Her kommer Katrine Kühl, sundhedsplejerske på Nørrebro og Bispebjerg og en del af teamet bag Hejdoktor.dk, Danmarks nye sundhedsportal, ulykkerne i forkøbet med sin liste over ting i hjemmet, du skal være opmærksom på, når baby begynder at kravle – helst lidt før.

Hun opfordrer generelt til, at du tager en tur gennem hjemmet i børnehøjde. Måske ser du noget, du ikke lige havde tænkt på.

TOILETBØRSTEN
Stil den, så baby ikke kan få sine små buttede fingre i den og undgå at fylde den med toiletrens, hvis du alligevel vælger at lade den stå fremme. Skulle det ske, at baby indtager toiletrens, så kontakt læge og giftlinjen med det samme, for at høre, hvad I skal gøre.

KATTEBAKKEN
Det siger sig selv, at kattetoilettet er en invitation til leg, når man er ny i den her verden. Så stil den et sted, baby ikke kan komme til uden videre.

HUNDESKÅLEN
Det er muligvis ikke lige så skidt for at barn at tage en bid fra hundeskålen, som fra kattebakken, men ikke desto mindre er det godt at undgå – især tørkost, der kan sætte sig fast i halsen, men også vandet, der kan være en tilsavlet omgang.

DIMSER
Børn har øje for de mindste ting, vi andre overser. Det være sig et afklippet hjørne af frostposen med ærter, en indtørret rugbrødsterning fra gårsdagens frokost og hundredevis af andre småting, som lander på gulvet. Så vær opmærksom og sving kosten de steder, der især samler sig skidt.

VASKETABS OG RENGØRINGSMIDLER
Mange opbevarer dem under vasken og vil du fortsat gøre det, så sørg for at få sat en sikring på skabet, så det ikke kan åbnes af en lille én – den færdighed tilegner de sig før end du ved af det, og kemikalier til afkalkning og dets lige er absolut ikke for småbørn.

SKRABEREN
Har du din skraber liggende på gulvet i bruseren, så sørg for at få den gemt af vejen, så junior ikke en dag ender med at kravle på eventyr i den spændende brusekabine og finde den. De fås med holder til montering på væggen og er en fin løsning, hvis du ikke har en hylde, den kan ligge på.

TUNGE TING
Gennem gå dit hjem med blik for, hvad den lille kan finde på at rejse sig op ad. Alt skal kunne holde til at agere støtte. Så monter reoler og skabe i væggen og fjern de ting, der ikke står fast.

FOR LAV SENG
Sæt bunden i sengen ned før baby kan rejse sig op, og ikke først når du har set det første gang. En tur ud over kanten fra sengen er en træls oplevelse for alle, så det gælder om at være på forkant.

Ønsker du at have en sundhedsplejerske tilgængelig, lige når du har brug for det, kan en løsning være et abonnement hos sundhedsportalen Hejdoktor.dk, der stiller sundhedsplejersker, læger og tandlæger til rådighed via både mail og videosamtaler – også i weekenderne og i aftentimerne. Hejdoktor.dk er dit fleksible alternativ til snævre telefontider, transporttid, venteværelser og besøg hos lægen – hvad end, du skal have recepten fornyet eller have lægens øjne på din bekymring. Læs mere her.

Online Læge
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil