Psykolog

Behandling af ADHD

I en moderne verden hvor struktur, ro, stabilitet og overblik er værdsat, kan der være udfordringer hos folk med ADHD. Det kan ses metaforisk som en hæmsko der holder dem tilbage fra at blomstre fuldt ud i samfundet.

Har du brug for hjælp?

Book tid hos vores psykologer nu!

Book en konsultation

Det kan være svært at leve op til ens fulde potentiale når man mister overblikket ude på arbejdet, eller overser opgaver fordi man er distræt og har for mange tanker kørende i hovedet.

Det hele skal dog ikke lyde mørkt og trist, da man bestemt kan finde positive fordele ved ADHD indenfor blandt andet kreativitet, sociale dynamikker og problemløsning. Disse fordele bliver der snakket mere om og uddybet i et andet indlæg hos os. Når det er sagt, så kan både psykologiske og medicinske behandlinger være til stor gavn for rigtig mange, som har det svært på grund af ADHD.

Er man eksempelvis plaget af at hovedet kører på højtryk og tankerne braser ind, så kan teknikker såsom meditation eller mindfulness være til stor gavn, da de hjælper på at træne forholdet til ens tanker, så man bliver bedre til at have et neutralt og accepterende forhold, hvor man mere ser tankerne som skyer der passerer.

Teknikkerne indenfor meditation og mindfulness er samtidig effektive til at styrke ens opmærksomhed på nuet så man ikke bliver distraheret og fanget i et tankemylder, når man har brug for at være tilstede ude på arbejdet eller når kæresten taler til en.

Det kan også være et effektivt værktøj at gå ind og arbejde med ens struktur i hverdagen, hvor man langsomt over tid begynder at tilføje flere og flere gode rutiner, i et tempo man selv er tryg ved. Her vil man i fællesskab med psykologen gå ind og kigge på hvilke rutiner og mønstre der kunne forbedres, og som måske bliver holdt tilbage på grund af de udfordringer man har.

Folk med ADHD kan nogle gange have vanskeligheder med eksempelvis oprydning, lektier eller andre dagligdags ting, hvor værktøjer rettet imod at træne og styrke ens struktur kan være rigtig brugbare.

Få hjælp

Husk at du altid kan tale med din læge eller en af vores dygtige psykologer, hvis du gerne vil have hjælp. Læs mere her.