Psykolog

Depression

Isolation og ensomhed i den lange Corona tid oven i vinterperioden vi lige har bevæget os ud af, gør depression til et vigtigt tema at kunne tale om.

Har du brug for hjælp?

Book tid hos vores psykologer nu!

Book en konsultation

Depression kan få livet til at gå i stå og samtidig medføre en del fysiske symptomer. Ens søvn og appetit kan blandt andet være påvirket. Det er derfor noget som gerne skal tages i opløbet inden det bliver for slemt. I nogle tilfælde hvis det er så slemt at man knap kan komme ud af døren, kan antidepressiv medicin også være til gavn. Der er ingen skam i at række ud efter hjælp når man har brug for det.

Depression opleves ofte som en følelse af tomhed indeni, ens positive følelser af glæde, latter, energi og motivation har det med at forsvinde når man er i en depressiv tilstand. Det er som om der er en grå sky der bare følger efter en lige meget hvor man går, og det kan føles som om andre ikke kan forstå hvordan man har det, især fordi vi har tendenser i samfundet til ikke at snakke om tingene når vi har det dårligt.

Samtidig kan det også føles som om man sidder fast i ens tankemønster. Som om de samme tanker bare går igen hvilket kan handle om at man er uduelig, sidder fast i livet og i nogle tilfælde også selvmordstanker.

Alene det at kunne tale med en psykolog hvor man kan få luft for ens tanker og følelser kan være en kæmpe lettelse og kan i sig selv have en antidepressiv effekt. Samtidig vil psykologen også ofte, i fællesskab med klienten, arbejde med disse negative tankemønstre og udforske roden til hvorfor man er i en depressiv tilstand.

Samtidig er det også vigtigt at man selv kan skubbe bag motoren og komme ud og være social, gå nogle ture og få motioneret samt holde sig i gang i hverdagen med skole eller arbejde, da vi ved at det hjælper på depressionen og kan være med til at skubbe en ud af det, selv om man ofte har lyst til bare at ligge i sengen og lave ingenting.

Få hjælp

Husk at du altid kan tale med din læge eller en af vores dygtige psykologer, hvis du gerne vil have hjælp. Læs mere her.

Online Psykolog
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil