Psykolog

Hjertesorger når parforholdet slutter

Sorgen efter et endt parforhold, især langvarige forhold, kan føles utrolig dyb og lammende. Det er ikke unormalt at man i måneder, nogle gange endda år, kan føle sig ude af sig selv imens at man er i gang med at finde sin egen identitet igen efter at symbiosen i parforholdets slutter og man går hver til sit.

Har du brug for hjælp?

Book tid hos vores psykologer nu!

Book en konsultation

Det kan være utroligt smertefuldt og symptomer der ofte følger med er manglende søvn, tristhed, ingen appetit samt ingen energi, eller i andre tilfælde en masse rastløs energi. Det er heller ikke unormalt at være utrolig grådlabil og have dage hvor man ikke har lyst til andet end at græde.

Ofte kan det være en kamp bare at komme ud af sengen om morgenen og få passet sin skole eller sit arbejde, samtidig med at ens opmærksomhed har det med at være trykket af tanker omkring det afsluttede forhold.

Hvad gør man så for at komme videre og hvordan samler man sig selv op? Selv om man måske ikke har lyst er det vigtigt at man fortsætter sin hverdag og sin struktur. Kommer op om morgenen, kommer ud af døren og får plejet sine gode vaner. Det er også et godt tidspunkt til at læne sig op ad ens venner og familie, da man ofte mærker et socialt tomrum nu hvor kæresten ikke længere er der.

Har man en masse rastløs energi er det også et godt tidspunkt at bruge det på ved at få dyrket noget motion. Det er sundt for kroppen og vil også hjælpe på søvnen og appetitten imens man går igennem sorgen. Er der dage hvor man har brug for at græde er det også sundt bare at lukke det ud, det løsner i en masse psykiske spændinger og er en del af processen.

Derudover handler det også meget om tid. Sorgen er desværre en proces man er nødt til at gå igennem, og ofte inddeles den i nogle tilfældige faser hvor man i perioder kan gå igennem blandede følelser såsom håb, vrede, afmagt og jalousi. Det bedste man kan gøre er at acceptere denne proces og minde sig selv om at tingene nok skal blive bedre i det lange løb. Selvom det måske ikke føles sådan når man står inde i tornadoen.

Få hjælp til at kontrollere sorgen

Husk at du altid kan tale med en af vores dygtige psykologer, hvis du gerne vil have hjælp til dine hjertesorger. Læs mere her.

Online Psykolog
Vi står klar til at hjælpe dig
Opret gratis profil