Psykolog

Tværfaglig behandling af depression

Depression kan være en svær størrelse at bokse med og er noget som desværre rammer rigtig mange i løbet af ens liv. Der forskes stadig i depression og man ved stadigvæk ikke helt præcis hvorfor at nogen får depression. Svaret skal nok findes i forskellige livsomstændigheder som kan variere fra person til person.

Har du brug for hjælp?

Book tid hos vores psykologer nu!

Book en konsultation

Heldigvis har forskningen udforsket et hav af forskellige og effektive behandlingsmetoder til at komme depression til livs. Fra et lægefagligt synspunkt kan antidepressiv for nogle mennesker være til gavn for at bryde cirklen.

Psykologer har også teknikker i værktøjskassen der kan hjælpe personen til at komme ovenpå igen og få luft. Mange psykologer arbejder i dag tværfagligt og anerkender at det kan være godt at kigge helhedsorienteret når man forsøger at behandle depression. Derfor vil en psykolog oftest undersøge områder såsom om man får nok søvn, motion og mad. Har man måske et problem med alkohol eller hash kan det også forværre depressionen.

Der vil også blive kigget på ens struktur, om man har et arbejde eller et studie man går op i som man står tidligt op til hver morgen. Det kan være med til at give en form for mening i livet og samtidig har alle mennesker brug for struktur og rammer.

Det er også vigtigt at kigge på om man har en kæreste, venner og familie omkring sig der kan støtte en og som er med til gøre en ressourcestærk når depressionen er tung. Folk med depression har det med at isolere sig selv hvilket desværre kun forstærker problemet.

Ofte kan man også være fulgt af negative tanker omkring at man ikke er noget værd og at det hele kan være lige meget. Dette kan eksempelvis gribes an med kognitiv adfærdsterapi hvor man forsøger at udfordre om disse tanker egentlig er rigtige.

Andre tilgange kan være narrativ terapi hvor man fokuserer mere på positive træk eller oplevelser som kan være med til at minde en om, at man måske ikke er så uduelig som ens tanker forsøger at fortælle en. Hertil viser forskningen også at det kan være gavnligt at fokusere på taknemmelighed i ens liv, da vi som mennesker har det med at fokusere på alt det negative i stedet.

Nogle gange kan depressionen også udspringe af uforløste oplevelser fra fortiden som stadig piner en. Her kan det være godt at tale tingene igennem med en psykolog hvor man giver sig selv lov til at mærke efter og får bearbejdet minderne.

Få hjælp

Husk at du altid kan tale med din læge eller en af vores dygtige psykologer, hvis du gerne vil have hjælp. Læs mere her.