Psykolog

Symptomer på stress

Stress kan være en alvorlig lidelse og er en tilstand som skal tages seriøst og gerne i god tid inden den får lov at tage fat. Ignorer man symptomerne kan det ofte ende i en længerevarende sygemelding hvor man måske er nødt til at være hjemme i månedsvis indtil at symptomerne og tilstanden har lagt sig.

Har du brug for hjælp?

Book tid hos vores psykologer nu!

Book en konsultation

Ofte går stress ubemærket indtil kroppen til sidst giver op og man får et knæk, derfor er det vigtigt at man er opmærksom på symptomerne så man kan fange det i opløbet. Det kan måske være at man render rundt ude på arbejdet og til tider føler sig svimmel, pludselig får næseblod eller oplever synsforstyrrelser når man forsøger at læse opgaverne på sit kontor. Det er altså ikke unormalt at opleve fysiske symptomer så som disse. Andre symptomer kan også forekomme såsom stikken i hjertet, snurrende fornemmelser i kroppen, vejrtrækningsbesvær eller propper i ørerne.

Det kan også være du vågner op mandag morgen med hævede øjenlåg, har hovedpine og langtfra føler at du har fået nok ro i løbet af weekenden. Alene tanken om at skulle møde om lidt ude på dit arbejde kan gøre at du får ondt i maven og får en klump i halsen.

Det er heller ikke unormalt at man pludselig begynder at glemme trivielle ting såsom at lukke køleskabet efter sig eller føle at man har så lidt mentalt overskud at man sidder og stirrer på ens opgaver uden at kunne læse eller fokusere.

Det er også vigtigt at huske på at stresssymptomer har det med at komme snigende. Ignorerer man symptomerne og bliver ved med at køre i fuldt gear vokser symptomerne mere og mere, kroppen forsøger altså at give dig faresignaler på at du skal bremse ned og tage den med ro.

Det er heller ikke unormalt at symptomerne begynder at vokse som resultat af en livsstilsændring. Du blev måske forfremmet for et par år siden og har derfor fået en del flere opgaver, hvor stress symptomerne i den periode derfor også langsomt er kulmineret.

Læs evt mere her om symptomer på stress her

Få hjælp

Husk at du altid kan tale med en af vores dygtige psykologer, hvis du gerne vil have hjælp. Læs mere her.

Relaterede emner

StressStresssymptomer