Diætist

Tarmbakterier og sundhed

Du har sikkert hørt meget om, hvordan vores bakterier i tarmen kan have betydning for vores sundhed. Tarmbakterie og sundhed er et nyt forskningsfelt, så der er meget indenfor dette felt, som endnu ikke er ordentligt undersøgt. Selv om forskerne er enige om, at der er meget det endnu ikke ved om sammenhængen mellem tarmbakterier og sundhed, så er der meget der tyder på, at de har en betydning for både taljemål, appetit og graden af inflammation i kroppen.

Online diætist?

Få hjælp til livsstilændringer

Book en konsultation

Forskning har vist, at det er godt at have en bred vifte af forskellige bakterier i tarmen, altså det man kalder en høj diversitet, da det kan have en positiv betydning for vores sundhed og vores vægt. 

Hvis vi har mange forskellige bakterier i vores tarm, kan det påvirke, hvor godt vi optager næringsstofferne fra vores mad. Desuden ser det ud til at tarmbakterier også spiller en rolle i at regulere vores appetit. Alt i alt betyder det at sammensætningen af bakterier kan betyde noget for hvor godt vores krop kan regulere vores vægt. 

Ud over vægten ser det også ud til at bakterie sammensætningen i tarmen kan have en betydning for regulering af graden af inflammation i vores krop.  Dette kan have betydning for udviklingen af inflammatoriske sygdomme som eks gigt. Inflammationen spiller også en rolle i udviklingen af diabetes type 2. 

Alt i alt er der meget der tyder på, at bakterie sammensætningen i tarmen derfor kan have betydning for vores velvære. Det gode er, at det også ser ud som om, vi via kosten kan påvirke sammensætningen af bakterier i vores tarm.

Hvad vi spiser, kan ændre sammensætningen af vores tarmbakterier og dermed påvirke vores sundhed. Undersøgelser har vist, at en kost, der er baseret på planter, med masser af fuldkorn og grove grøntsager, hjælper til en optimal sammensætning af bakterier i tarmen.

Få hjælp

Vil du blive klogere på hvordan du kan sammensætte din kost bedst muligt, så kan du booke en konsultation hos vores diætister.