SundVægt

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab: sund livsstil og gode vaner

At opnå et varigt vægttab kræver mere end blot at følge en hurtig slankekur. Det handler om at ændre vaner, livsstil og opbygge sunde forhold til mad og motion. Hos Hejdoktor tilbyder vi et online vægttabsforløb “SundVægt”, hvor vores behandlingsteam af læger, diætister, fysioterapeuter og sygeplejersker hjælper med et sundt og varigt vægttab gennem en kombination af vægttabsmedicin og rådgivning.

Sund vægt

Ønsker du at gå ned i vægt?
Vi kan gøre det sammen.
Læs mere

Vores medlemmer taber i gennemsnit 14% af deres kropsvægt indenfor 6 måneder. I denne blog vil vi derfor gennemgå nogle af de elementer som vores medlemmer fortæller har været hjælpsomme for dem:

1. Sæt realistiske mål

Det første skridt mod en sundere livsstil og et varigt vægttab er at sætte realistiske mål. Flere af vores medlemmer oplever at forandringer er længerevarende proces med bump og forhindringer på vejen. Fælles for alle vores medlemmer er det at de oplever at det er nemmere at holde fokus på de forandringer de gerne vil opnå hvis det holder fokus på konkrete handlinger og sætter små opnåelige delmål.

2. Spis balanceret

At en sund kost er en af vejene til en sund vægt, kan de fleste af vores medlemmer genkende. Grundessensen i sund kost handler om at spise varieret og dagligt at spise grøntsager, frugt, fuldkorn, magert protein og sunde fedtstoffer. Ved at spise på denne måde hjælper du din krop til at holde en sund vægt.

Tal med vores diætister hvis du ønsker rådgivning og hjælp at en måde at sammensætte din mad på som passer bedst til dig.

3. Bevæg dig hver Dag

Regelmæssig bevægelse og motion er en vigtig del af en sund livsstil. Find en måde af bevæge dig på som, du nyder, om det er gåture, løb, cykling, svømning eller noget helt andet. Det vigtigste er at gøre det til en vane og finde en rutine, der passer ind i din hverdag. Flere af vores medlemmer fortæller at efter de er begyndt at bevæge sig mere, så er det nemmere at holde vægten.

Tal med vores fysioterapeuter hvis du ønsker motivation og hjælp til den motion der passer bedst til dig.

4. Spis til du er mæt, men ikke mere

Mange af vores medlemmer fortæller at de har svært ved at vurderer hvor meget mad de skal spise. En ting er at finde ud at hvad der er godt at spise. Men en helt anden ting er af finde ud af hvornår og hvor meget man skal spise. Derfor kan det være en god i de at øve sig i at mærke efter hvornår du er sulten og mæt samt hvornår du spiser af andre årsager. Vores diætister kan hjælp dig med at lære dette og kan samtidig lære dig hvordan du kan sammensætte din mad så den giver dig størst mulig mæthed.  

5. Hold styr på din fremgang

At føre en dagbog over din kost og motion kan hjælpe dig med at forstå dine vaner og dermed holde fokus på al det der lykkes og går godt. På dem måde har flere af vores medlemmer lært hvilke strategier der er hjælpsomme for dem

6. Sørg for at få nok søvn

Søvn spiller en vigtig rolle i vægtkontrol. Utilstrækkelig søvn kan forstyrre dine hormoner og øge din trang til usunde fødevarer. Flere af medlemmer oplever at de har det lagt bedre og har lagt mere overskud, hvis de får 7-9 timers kvalitetssøvn hver nat.

7. Vær tålmodig

Vægttab er en rejse, og der vil være op- og nedture undervejs. Vær tålmodig med dig selv og lad ikke tilbagefald få dig til at give op. Husk, at det er normalt at støde på forhindringer, men det vigtigste er at komme tilbage på sporet.

8. Vægttabsmedicin

Vægttabsmedicin virker ved at efterligne kroppens eget mæthedshormon, der hedder GLP-1. Når du spiser, bliver GLP-1 frigivet i tarmen og sender besked til hjernen om, at du er mæt, det stimulerer frigørelsen af insulin og hæmmer frigørelsen af glucagon, der regulerer blodsukkeret. Alt dette sket helt naturligt i kroppen.

Effekten af GLP-1a-lægemidler er den samme: De sænker appetitten og skaber en følelse af mæthed. På den måde hjælper Wegovy® med at opnå og fastholde et vægttab. 

Læs om Wegovy® og vægttabsmedicin

9. Søg for at have støtte til din rejse

Alle vores medlemmer oplever at støtte fra venner, familie eller de sundhedsprofessionelle på SundVægt forløbet har hjulpet dem med at op nå en sundere livsstil og en sundere vægt. De kan nemlig give dig den hjælp, støtte og opmuntring, du har brug for.

Vores mål med SundVægt er at hjælpe dig til en sundere livsstil og sundere vægt. Ingen magi, ingen destruktive diæter og ingen udskamning. Der er kun fokus på, at du når dine mål og får et sundere, gladere liv. Husk, at vejen til et varigt vægttab ikke er en hurtig løsning, men en livslang rejse mod sundhed og velvære. Ved at fokusere på sunde vaner og livsstilsændringer kan du opnå og opretholde dit vægttabsmål på lang sigt. Hold fast ved dine ønsker og mål, du er på vej til en sundere og gladere version af dig selv!